Σάββατο, 23 Σεπ, 2017

Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη ο εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό του Λονδίνου

Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε συρμό του μετρό του Λονδίνου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από τις αρμόδιες αρχές.

«Εκτιμάμε πλέον ότι επρόκειτο για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ, προσθέτοντας ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Ο πρόεδρος των ΗΑΠ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα», έγραψε.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.

Φωτογραφία από τραυματία: 

Photographs on social media show a bucket alight on the underground train

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. 

As Facebook and Twitter was swamped with claims the incident was terror attack, emergency services raced to the scene


A photograph of the flaming white bucket taken just after it exploded around 8.20am shows a number of wires protruding out of the top and on to the train carriage floorCheck Also

DUP-Brexit: Να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η μετάβαση

Η αρχηγός του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Β. Ιρλανδίας (DUP) που στηρίζει την κυβέρνηση της …