Σάββατο, 23 Σεπ, 2017

Κάηκαν 20.000 στρέμματα στα Κύθηρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη δύσκολη πυρκαγιά δεδομένων της μεταβλητότητας που παρουσιάζει η ένταση και διεύθυνση των ανέμων, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας καύσιμης ύλη, του ανάγλυφου της περιοχής και της ανάπτυξής της εντός κατοικημένων περιοχών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, «η κατάσταση είναι καλύτερη. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς». Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο κ. Καπάκης «όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις».

«Αυτήν την ώρα στα Κύθηρα υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς μόνο στις καμένες εκτάσεις και κυρίως στο νοτιοδυτικό μέτωπο του νησιού, που αντιμετωπίζονται δραστικά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και από τα εναέρια μέσα. Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» τονίζει, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Από την πυρκαγιά έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Σημειώνεται ότι, χθες το απόγευμα, εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η Ιερά Μονή Μυρτιδίων, από μοναχές και προσκυνητές, καθώς οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.   

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τα Κύθηρα που φλέγονται, τραβηγμένο από ψηλά, του βιντοεγράφου, Γιώργου Καλλίγερου.

 

http://www.ant1iwo.com/news/ellada/article/277638/kaikan-20000-stremmata-sta-kuthira-video/

Check Also

DUP-Brexit: Να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η μετάβαση

Η αρχηγός του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Β. Ιρλανδίας (DUP) που στηρίζει την κυβέρνηση της …