Σάββατο, 23 Σεπ, 2017

Πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η έκθεση Έιντε για το Κρανς Μοντάνα


Ενδεχομένως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα είναι έτοιμη η έκθεση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε όσον αφορά τις διαδραματεισθέντα και τους λόγους για τους οποίους κατέληξε σε αποτυχία η διαπραγματευτική προσπάθεια στο Κρανς Μοντάνα.
 
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεικνύοντας πως όλοι γνωρίζουν τι έγινε στο Κρανς Μοντάνα και δεν υπάρχει κάτι το οποίο ανησυχεί τη δική μας πλευρά.
 
Ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Έιντε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση αναμένεται να είναι σύντομη.  
 
«Θα είναι η τελευταία συνάντηση, έχει και αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, αλλά σίγουρα θα γίνει και ουσιαστική συζήτηση», σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Σημειώνεται πως ο κ. Έιντε θα έχει συνάντηση και με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας η αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Νορβηγού διπλωμάτη, στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυο ηγέτες.
 
Ο κ. Έιντε θα κατέλθει ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Νορβηγία στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως αποχωρήσει από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. για το Κυπριακό. Ως εκ τούτου πιθανότατα αυτή να είναι και η τελευταία επίσκεψη του κ. Έιντε στο νησί υπό την ιδιότητά του αυτή.
 
Στη δεξίωση έχουν προσκληθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο ηγέτες, πολιτικά πρόσωπα, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών κ.α.
 

Check Also

ΠτΔ: Ικανοποημένος από συναντήσεις στη Ν. Υόρκη

Ικανοποίηση για τις συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις …