Σάββατο, 23 Σεπ, 2017

Ετήσια μεταβολή -0,1% Εναρμονισμένου Δείκτη Καταναλωτή

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο 2017 μειώθηκε κατά 0,1%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016, ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, ο ΕνΔΤΚ σημείωσε αύξηση 1,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2016, η κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (-5,1%) παρουσίασε τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή (-5,1%), ενώ η μεγαλύτερη θετική μεταβολή σημειώθηκε στη Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμό και Υγραέριο (7,4%).
 
Σε σχέση με τον Ιούνιο 2017, η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-16,2%) είχε τη μεγαλύτερη μεταβολή
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (8,8%).
 
Συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2016 η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (5,8%). Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη μεταβολή παρουσιάστηκε στην  κατηγορία Μη Ενεργειακά Βιομηχανικά Προϊόντα (-5,2%).
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΓΒΑ)

Check Also

Βουλή: Φόρος κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψήφισε σε νόμο, το νομοσχέδιο …