Σάββατο, 23 Σεπ, 2017

Χιλιάδες μικροσκοπικοί θαλάσσιοι ψύλλοι επιτέθηκαν σε 16χρονο

Ο 16χρονος Sam Kanizay, αναρρώνει σε νοσοκομείο της Μελβούρνης και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της 5ης Αυγούστου, όταν μια βουτιά σε μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της πόλης, εξελίχθηκε σε εφιάλτη για αυτόν και την οικογένειά του.

Όπως διηγείται, βγαίνοντας από τη θάλασσα ένιωσε τα πόδια του να μουδιάζουν και έκπληκτος διαπίστωσε ότι αιμορραγούσαν ακατάπαυστα.

 «Μέχρι να περπατήσω στην άμμο, περίπου είκοσι μέτρα, κοίταξα κάτω και πρόσεξα ότι είχα αίμα πάνω στους αστραγάλους μου,» ανέφερε το θύμα, Sam Kanizay.

Οι γονείς του, τον μετέφεραν αμέσως σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να αδυνατούν να εντοπίσουν την αιτία που προκάλεσε την αιμορραγία στα πόδια του 16χρονου Σαμ.

Το προσωπικό περιποιήθηκε τις πληγές και πρόσεξε χιλιάδες μικρές τρύπες στα πόδια του. Αμέσως κάλεσαν ειδικούς τοξικολόγους και θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι αναφέρουν ότι πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για επίθεση από μικροσκοπικούς θαλάσσιους ψύλλους, οι οποίοι τρώνε συνήθως νεκρά ψάρια.

 «Αναφερόμαστε συχνά σε αυτά ως θαλάσσιες ψείρες, αλλά είναι αυτά που όταν υπάρχει ένα νεκρό ψάρι στο βυθό της θάλασσας, θα έρθουν και θα το καθαρίσουν,» ανέφερε ο βιολόγος Jeff Weir.

Ωστόσο οι ειδικοί αδυνατούν να καταλάβουν γιατί τα συγκεκριμένα θαλάσσια όντα, ανέπτυξαν επιθετική συμπεριφορά, καθώς θεωρούνται ακίνδυνα.

 «Μοιάζουν με ακίνδυνα όντα που θα τα είχες στο ενυδρείο του σπιτιού σου,» δήλωσε το θύμα.

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και πριν από δύο χρόνια σε παραλία της Μελβούρνης, και ότι 2 κολυμβητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα παρόμοια με του 16χρονου Σαμ.

Check Also

DUP-Brexit: Να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η μετάβαση

Η αρχηγός του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Β. Ιρλανδίας (DUP) που στηρίζει την κυβέρνηση της …